Agriturismo La Torricella
de la €85/noapte
capacitate maximă: 20 persoane

O vacanță în Agriturismo La Torricella vă va da posibilitatea să vizitați o zonă extinsă a Toscanei fără să vă simțiți obosiți după o săptămână de excursii și plimbări. La Torricella este practic „la o aruncătură de băț” de centrul istoric al orașului Pistoia, o mică bijuterie ascunsă a Toscanei, dar și foarte aproape de Prato și de Florența (unde puteți merge chiar cu trenul). De asemenea, în numai jumătate de oră ajungeți la Montecatini Terme, oraș renumit pentru apele termale sau în 45 de minute în orașul natal al lui Giacomo Puccini, Lucca.

Agriturismo La Torricella este în primul rând o fermă agricolă, ca toate structurile care au denumirea agriturismo în italiană – sunteți oaspeții familiei Cipriani care își dedică timpul în special culturilor de măslini și viță de vie și care vă va oferi găzduire într-o clădire renovată adiacentă casei lor. La Torricella este înconjurată de hectare întregi de pepiniere unde se cultivă aproape orice tip de plante. Zona este renumită pentru pepinierele de trandafiri pe care familia Cipriani vă va sugera să le vizitați.

Fiecare dintre cele unsprezece mici apartamente sunt restructurate într-un stil modern inspirat din tradițiile toscane. Bucătăriile sunt extrem de bine echipate chiar pentru vacanțe lungi, fiecare având mașină de spălat vase și și maşină de spălat rufe. Camerele sunt cu pat dublu, cu decorații simple și plăcute. Saloanele au o canapea care se poate ușor transforma într-un pat pentru copii. În fața fiecărui apartament este o mică terasă cu masă, scaune și umbrelă de soare. O bună parte dintre apartamente sunt amplasate în jurul grădinii situate înainte de a ajunge la piscina mare de 16 x 8 metri, înconjurată de leandri și trandafiri. La Torricella este un loc extrem de plăcut pentru o vacanță în Toscana, unde jovialitatea și căldura proprietarilor te fac să te simți într-adevăr chiar mai bine decât acasă.

O data pe săptămână se organizează o cină toscana pe terasa din grădină sau în fosta sală de presare a strugurilor. Toate zarzavaturile și fructele vin din culturile fermei. Copiii pot zburda fericiți prin livada de măslini, iar toamna puteți chiar da o mână de ajutor în timpul recoltelor.

Pentru corespondență: italiană, engleză.

Prețuri: de la €85 noapte pentru două persoane; de la € 450 pe săptămână/apartament

Pentru familii
Pentru familii
Produse toscane
Produse toscane
Self-catering
Self-catering
Wi-fi
Wi-fi
Piscină
Piscină
Pet friendly
Pet friendly
  • Date Format: DD dot MM dot YYYY
  • Date Format: DD dot MM dot YYYY
    Detalii aici. În lipsa acordului tău, nu îți putem trimite oferte și detalii de la structurile selectate.
  • Acest site este protejat de reCAPTCHA și se aplică
    Politica de confidenţialitate și Termenii şi condiţiile Google.
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Acasă la familia Cipriani

La Torricella: o vacanță printre flori

Atunci când Chiara, fiica atât de zâmbitoare a proprietarilor, mi-a povestit cum a luat ființă acest loc liniștit de vacanță în Toscana, am tresărit de emoție. Agriturismo La Torricella este visul împlinit al bunicului Chiarei, Torello Cipriani, care din păcate nu a trăit pentru a-l vedea realizat în totalitate. În anii ’30 ai secolului trecut, Torello avea ceva mai mult de 20 de ani și mergea mult cu bicicleta dintr-un sat într-altul. Torello s-a născut la Montemurlo, la câțiva kilometri de Pistoia, un sat lângă Santomato unde se află La Torricella. Visa mereu să-și cumpere o casă cu mult teren în această zonă bogată…

Citește mai mult în blogul nostru