Bioagriturismo Poderaccio
de la €60/noapte
capacitate maximă: 12 persoane

Pe o colină domoală la poalele zonei istorice Chianti, cu vedere către frumoasa zonă montană Vallombrosa, la numai jumătate de oră de Florența, se află ferma agricolă Bioagriturismo Poderaccio, un mic paradis natural. În jurul caselor vă puteți întâlni cu căprioare, gaițele zboară printre crengile măslinilor și pe înserat, când vă întoarceți dintr-o excursie, puteți zări din când în când un mistreț inofensiv prin păduricea din apropiere sau un porc spinos ce caută de mâncare printre șirurile răzlețe de vii.

Poderaccio este compus din patru mici apartamente create după o restaurare conservativă a unei vechi case țărănești din secolul al XVIII-lea. Francesca, proprietara, a păstrat multe detalii arhitectonice originale care au fost integrate cu multă fantezie cu materiale de la demolări și cu produse de bio construcție sau ale producătorilor locali. La Poderaccio apartamentele (Farina și Mangiatoia pentru 2 persoane, Tramontana pentru 3, iar Fuoccolare pentru 4) sunt încălzite cu lemne, apa caldă și energia electrică sunt date de soare.

Amenajarea interioară a apartamentelor este simplă, dar cu foarte mult bun gust, cu mobile vechi de familie sau cumpărate la târgurile locale de anticariat, toate în stilul tradițiilor toscane. Fiecare apartament are propria bucătarie unde găsiți deja zahăr, cafea, sare și alte mirodenii. Pentru cei care nu doresc să-și pregătească singuri micul dejun, Francesca poate da la cerere un coșuleț cu produse proprii sau ale altor ferme biologice locale (pâine făcută în casă cu maia, gemuri cu fructe din livadă, mierea de la Poderaccio, iaurt, cereale, fructe proaspete de sezon). La numai câțiva kilometri în jur sunt restaurante care dau mare atenție bucatelor și vinurilor locale. Copiii se vor distra de minune cu Birra, câinele proprietarilor, cu Baghera pisica casei, cu Robbie capra prietenoasă și cu găinile foarte amabile cu toți oaspeții.

 

Pentru corespondență: italiană, engleză.

Prețuri: între €60- €80/noapte/apartament pentru Farina, Mangiatoia și Tramontana; între €80 – €110/noapte/apartament pentru Fuocolare.

Website: www.agripoderaccio.it

Pentru familii
Pentru familii
Produse toscane
Produse toscane
Self-catering
Self-catering
Wi-fi
Wi-fi
Pet friendly
Pet friendly
  • Date Format: DD dot MM dot YYYY
  • Date Format: DD dot MM dot YYYY
    Detalii aici. În lipsa acordului tău, nu îți putem trimite oferte și detalii de la structurile selectate.
  • Acest site este protejat de reCAPTCHA și se aplică
    Politica de confidenţialitate și Termenii şi condiţiile Google.
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Acasă la Francesca

Poderaccio: forța unui vis

Când mă gândesc la Bioagriturismo Poderaccio, îmi vine mereu în minte Ion Creangă și Amintirile lui din copilărie. E drept că ne separă ceva mai mult de 120 de ani, dar filosofia cu care a fost pus pe picioare acest agroturism toscan este foarte asemănătoare cu viața de la țară din România altor timpuri. Am cunoscut-o pe Francesca Bellacci, proprietara acestui loc unde parcă timpul curge mai alene decât în orașele pline de turiști, când amândouă eram in dolce attesa cum spun italienii, așteptam primul nostru copil (s-a dovedit că pentru amândouă era o fată). Vicisitudinile vieții au obligat-o pe…

Citește mai mult în blogul nostru