Borgo Mocale
de la €630/săpt.
capacitate maximă: 24 persoane

„Departe de lumea dezlănțuită” – așa este o vacanță la Borgo Mocale, în apropierea unuia dintre cele mai frumoase orășele medievale ale Italiei, Castelfranco di Sopra, la 40 de minute de Arezzo și la aproape o oră de Florența. Pe locul unui fost turn de observație din secolul al XIII-lea, devenit ulterior mânăstire benedictină, veți găsi azi un albergo diffuso („hotel împrăștiat”), acest nou mod de ospitalitate în mai multe căsuțe răspândite în incinta aceluiași mic burg. Borgo Mocale este mai întâi de toate o fermă agricolă biologică cu o producție deosebită de ulei extravirgin de măsline. Dealurile cu măslini au fost terasate cu ziduri de susținere din piatră în trecut, de călugării benedictini. Giuseppe și Antonella d’Amico, viitoarele voastre gazde, extrem de prietenoase și joviale, au cumpărat Borgo Mocale acum 30 de ani când edificiile erau în ruină. Cu pasiune și dăruire au renovat aceste construcții istorice păstrând tot ce se putea păstra din detaliile arhitectonice seculare. În ultimii ani au reușit să reintroducă creșterea oilor și a caprelor, o activitate agricolă pierdută în anii în care casele fuseseră abandonate, iar acum produc brânzeturi delicioase, tipice acestei zone a Toscanei, pe care le puteți degusta însoțite de gemuri ale casei și vinuri din zona Arezzo.

Borgo Mocale se bucură de o priveliște desăvârșită asupra văii râului Arno, mai ales de pe terasa principală unde dimineața puteți lua micul dejun și în unele seri cina. Structura mânăstirii a fost împărțită în mai multe apartamente, amenajate cu mobile în stil și cu decorațiuni interioare elegante, fiecare cu o mică terasă panoramică. Pasiunea familiei d’Amico pentru operă și muzica clasică explică numele apartamentelor și a celor două suite (Puccini, Butterfly, Bohème, Rondine, Tosca, Turandot, Liù, Tabarro, Floria). Această pasiune este împărtășită cu oaspeții în fiecare joi seară, din iunie și până la sfârșitul lui septembrie, când Borgo Mocale găzduiește un mic concert gratuit promovând tinere talente. Din vechile stâni de oi a fost recuperată numai o mică parte, transformată acum într-o căsuță romantică pentru un cuplu la aproape 450 de metri de clădirea principală, pe dealul terasat unde oile și caprele merg de obicei la păscut.

În zilele călduroase de vară piscina cu apă de izvor mineralizată va contribui la relaxarea voastră după o zi de excursii în împrejurimi. Puteți să vă destindeți zilnic în zona SPA cu chaiselongurile ergonomice din mozaic încălzite, cu baie turcească cu cromo terapie și sauna finlandeză. Borgo Mocale este o oază de pace, unde veți păși înapoi în timp pentru a descoperi o zonă mai puțin cunoscută a Toscanei.

În lunile iulie și august rezervări de minim o săptămână. În restul anului minim 3 nopți. Cere ofertă specifică!

Pentru corespondență: italiană, engleză.

Pentru familii
Pentru familii
Produse toscane
Produse toscane
Restaurant
Restaurant
Self-catering
Self-catering
Wi-fi
Wi-fi
Piscină
Piscină
  • Date Format: DD dot MM dot YYYY
  • Date Format: DD dot MM dot YYYY
    Detalii aici. În lipsa acordului tău, nu îți putem trimite oferte și detalii de la structurile selectate.
  • Acest site este protejat de reCAPTCHA și se aplică
    Politica de confidenţialitate și Termenii şi condiţiile Google.
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.