Fattoria I Ricci
de la €90/noapte
capacitate maximă: 14 persoane

Cu peste 700 de ani în urmă, dealurile verzi din jurul orășelului Vicchio din Mugello, în nordul Toscanei, se năștea un băiețel de nume Ambrogio sau Angiolo, dar cunoscut de toți drept Giotto. Urma să devină pictorul precursor al Renașterii, cel care a introdus prospectiva (elementul tridimensional) în pictură. Casa lui natală se află la numai 10 minute de acest loc de vacanță încântător care este Fattoria I Ricci. Drumul unduiește plăcut pe măsură ce urcați dealul domol al sătucului Rostolena unde, în mijlocul unui mic parc natural cu copaci seculari (cedri libanezi, arbori sequia și stejari mediteraneeni mereu verzi, lecci) se află acest mic agriresort. Vila principală și vechea fermă (fattoria) adiacentă au de foarte mulți ani porecla „I Ricci”, „aricii” tocmai pentru că în această zonă bogată în copaci își găsesc un refugiu natural aceste mici animale drăguțe protejate de lege.

În vila din secolul al XVII-lea locuiește încă familia proprietarilor: Caterina se ocupă personal de toți oaspeții ajutată de soțul său Riccardo, pasionat de vinuri și de natură. Mama Caterinei, Gabriella, îngrijește toate florile din Fattoria I Ricci, dar mai ales lămâii cărora uneori le vorbește ca unor copii. Emma, fata proprietarilor, poate fi o bună companie de joacă în natură pentru micii oaspeți. Iar Rosy, micuța șoricar prietenoasă, pare aproape ieșită din … Dumbrava minunată.

Vizavi de vilă se află clădirea unde până după cel de-al Doilea Război Mondial era toată fattoria (ferma) cu hambar, presă pentru măsline (frantoio), case ale argaților, mici birouri. Lucrările de restaurare au ținut cont de toate elementele arhitectonice ce puteau fi păstrate și integrate pentru a transforma tot complexul în case primitoare pentru oaspeții din lumea largă. Au fost astfel create la Fattoria I Ricci o cameră Junior Suite și trei apartamente. Detaliile sunt pline de eleganță, atmosfera din orice cameră sau din sălile de mese sofisticată. Veți fi ca și ținuți în puf, cum spuneau bunicile noastre. Micul dejun este inclus pentru orice tip de ședere. În băi veți găsi un set de bunvenit cu produse pe bază de ulei de măsline. Alte mici detalii, precum aerul condiționat, încălzirea autonomă, uscătorul de păr, conexiune Wi-fi asigură confortul chiar și pentru călătorii foarte exigenți.

De două ori pe săptămână puteți lua masa de seară la Fattoria I Ricci, cu bunătăți pregătite în casă, vinuri toscane recomandate de Riccardo. Nu uitați să vă desfătați zilnic, după un trekking pe dealurile din jur sau după o zi intensă la Florența, în noua SPA ce va fi inaugurată în această primăvară cu saună finlandeză, baie turcească, hidromasaj, duș emoțional și o mică zonă relax.

Pentru corespondență: italiană, engleză.

Prețuri: de la euro 45 la euro 90/persoană/noapte cu mic dejun inclus.

 

Pentru familii
Pentru familii
Produse toscane
Produse toscane
Restaurant
Restaurant
Self-catering
Self-catering
Wi-fi
Wi-fi
Piscină
Piscină
  • Date Format: DD dot MM dot YYYY
  • Date Format: DD dot MM dot YYYY
    Detalii aici. În lipsa acordului tău, nu îți putem trimite oferte și detalii de la structurile selectate.
  • Acest site este protejat de reCAPTCHA și se aplică
    Politica de confidenţialitate și Termenii şi condiţiile Google.
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

În vechea fermă

Junior Suite Pedolino – pentru 2/3 oaspeți

Această elegantă Junior Suite este perfectă pentru o scurtă vacanță în cuplu sau pentru o familie cu un copil (canapeaua foarte comodă se transformă în pat). Situată la primul etaj al fostei ferme (la fattoria) unde pe erau puși la uscat strugurii pentru producerea vinului de desert vin santo, camera de 30 mp are vedere spre vale și o parte a parcului cu copaci seculari. Pe o măsuță cochetă, aveți la dispoziție un mic fierbător pentru ceaiul de după-amiază.

Cere ofertă specifică

Cottage Casina – pentru 2 oaspeți

Casina (căsuța) se află la umbra unuia dintre cei mai maiestoși cedri libanezi pe care eu i-am văzut vreodată. De pe verandă, în fiecare dimineață veți avea o priveliște ce imediat vă va bine dispune: grădina vilei și piscina. Micuța casă a fost construită în 1919, imitând puțin stilul englezesc al caselor de la țară. Lemnul a fost însă distrus în timp și înlocuit cu doagele de stejar recuperate de la vechile butoaie de vin. Bucătăria este bine dotată, astfel încât puteți să rămâneți și „acasă” în tihnă în unele zile. Casina este mai retrasă față de celelalte apartamente ale acestui superb agriresort, oferind oaspeților o vacanță intimă, foarte liniștită și plină de farmec.

Cere ofertă specifică

Apartament Leccino – pentru 4 oaspeți

Camera cu două paturi a acestui apartament cochet, parcă pentru două mici prințese, are o vedere de basm, de pus în ramă, de pictat sau… pur și simplu numai de admirat la infinit. Odinioară în încăperile actualului apartament era fosta tâmplărie a fermei, un loc mai retras și liniștit. Camerele sunt luminoase și vesele, ca de altfel și bucătăria și mica sufragerie. Grădina cu canapele la umbră, mușcatele înflorite peste tot, frumusețea peisajului mereu verde în această zonă de nord a Toscanei sunt unele dintre acele ingrediente care vă vor bucura în timpul unei vacanțe relaxante, departe de lumea agitată a orașelor.

Cere ofertă specifică

Apartament Frantoio – pentru 4 oaspeți

Frantoio este un elegant apartament foarte spațios de 90 mp care poate deveni casa voastră în Toscana pentru o vacanță de vis în timpul căreia puteți explora multe părți ale regiunii. Cele două camere, sufrageria și bucătăria sunt mobilate cu foarte mult bun gust. Chiar dacă există sistem de încălzire autonom, merită să aprindeți focul în șemineu în zilele răcoroase de primăvară sau toamnă pentru o notă romantică. Situat la primul etaj din clădirea fostei ferme, Frantoio vă va bucura cu priveliștile către valea din jur. Iar în timp ce oaspeții mai mici se bucură de piscină, cei mari se pot relaxa în noua SPA a acestui minunat agriresort după o zi lungă de plimbare.

Cere ofertă specifică

Apartament Muraiolo-pentru 4 oaspeți

Muraiolo este o casuță cochetă și liniștită perfectă pentru o familie de 4 persoane. Culorile vesele, delicate și calde dau senzația că în această casă luminoasă domnește bucuria. Camerele sunt extrem de plăcut și confortabile. Bucătăria este în clasicul stil toscan, îmbogățită cu toate elementele necesare vieții moderne.

Cere ofertă specifică

A fost odată...

Fattoria I Ricci: oază de bunăstare în Toscana

În secolul al XVII-lea era cunoscută în Toscana ca Villa Quantin și moșia din împrejurimi era chemată „i Ricci” (aricii, datorită acestui simpatic animal ce era întâlnit la tot pasul). Azi, la distanță de patru secole, Fattoria I Ricci Agriresort & SPA este un loc deosebit pentru o vacanță de neuitat. Renato, tatăl Caterinei, care azi este gazda voastra și proprietara complexului, a cumpărat moșia de la ultimul moștenitor Quatin, un amiral francez fără familie. Renato lucra la presa de măsline a fermei și fata lui Gabriella era singura fetiță printre toți copii țăranilor. Amiralul o trata ca pe o nepoată și…

Citește mai mult în blogul nostru