Podere di Santa Maria
de la €850/săpt.
capacitate maximă: 10 persoane

Ca orice loc deosebit pentru o vacanță în Toscana, Podere di Santa Maria e un loc de vacanță mai retras și cunoscut numai de cei care caută ceva cu totul special pentru un sejur în Toscana. La numai un sfert de oră de San Galgano, locul magic de unde a pornit mitul sabiei înfipte într-o stâncă, și la aproape jumătate de oră de Siena, Podere di Santa Maria e un mic cătun restaurat în mijlocul pădurilor din jurul satului Ciciano. Cele trei foste case țărănești care o compun au fost construite in secolul al XVII-lea, deși originea cătunului e din secolul al XIV-lea. Fiecare casă poartă numele unei femei ce a lucrat aici în trecut. Gianna va fi gazda voastră, iar dorința ei este aceea de a vă face să cunoașteți și să simțiți Toscana așa cum o cunoaște ea. Tocmai de aceea Gianna vă va propune multe drumeții și activități în zona Val di Merse pentru a descoperi această parte numită de localnici „frumoasa necunoscută a Toscanei”.

Livezi de măslini și de nuci se strâng în jurul caselor ca într-o mare îmbrățișare, sinceră și primitoare; mușcatele și ortensiile dau viață teraselor și potecilor cu culorile lor. Puritatea naturii îndepărtează orice stres acumulat. Piscina a fost construită cu dorința de a reproduce un mic lac natural. Apa este sărată, iar fundalul a fost făcut cu un material special ce imită culoarea dealurilor de argilă din împrejurimile Sienei. Mica oază e un loc fantastic de relaxare în timpul zilelor călduroase sau după o drumeție prin pădure. De la Podere di Santa Maria puteți ajunge pe jos în satul Ciciano pentru prânz sau puteți face un mic pelegrinaj la San Galgano. Urmând sfaturile pe care Gianna vi le va oferi, veți descoperi alte orășele din jur mult mai puțin vizitate, dar extrem de pitorești și de bogate în surprize artistice, dar și culinare.

Orice copil s-ar bucura de o vacanță la Podere di Santa Maria. De la mitul cavalerului Galgano care a reușit să înfigă o spadă într-o stâncă (cunoscut copiilor ca mitul regelui Arthur), la o seara în care se pot descoperi stelele cu ajutorul unui specialist de la observatorul astronomic din zonă. De la o excursie cu barca în câteva insule din arhipelagul toscan (căci marea e la numai o oră și un pic depărtare), la o expediție în fostele mine metalifere.

O vacanță în Toscana în ritm lent, pentru a cunoaște oamenii, pentru a descoperi tradițiile, pentru a gusta din plin la dolce vita.

În lunile iulie și august rezervări de minim o săptămână. În restul anului minim 3 nopți. Cere ofertă specifică!

Pentru corespondență: italiană, engleză.

Pentru familii
Pentru familii
Produse toscane
Produse toscane
Self-catering
Self-catering
Wi-fi
Wi-fi
Piscină
Piscină
  • Date Format: DD dot MM dot YYYY
  • Date Format: DD dot MM dot YYYY
    Detalii aici. În lipsa acordului tău, nu îți putem trimite oferte și detalii de la structurile selectate.
  • Acest site este protejat de reCAPTCHA și se aplică
    Politica de confidenţialitate și Termenii şi condiţiile Google.
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Căsuțele din pădure

Casa Erina – 2 oaspeți

Casa Erina este un vechi hambar și poartă numele ultimei femei care a muncit în această fermă. Casa a păstrat cele doua nivele inițiale și acum la etaj este sufrageria cu bucătăria. Camera dublă, vesel colorată și foarte intimă, este la parter, cu acces direct în grădină. Se povestește că Erina a organizat mica petrecere de nuntă pentru fiica sa chiar în acest hambar, pregătind schiacciata (o pâine nedospită, plată și puțin crocantă, tipic toscană) și carnea în cuptorul vechi cu lemne.

De la €850/săptămână

Cere ofertă specifică

Casa Gualdi – 4 oaspeți

Bunicii Giannei povesteau despre frumusețea acestei femei care purta acest nume de familie renumit în Toscana, Gualandi. Căsuța actuală a fost refăcută pe locul fostelor pivnițe și a fostului grajd de animale. Ferestrele mici sunt cele originale, ca și multe nișe din casă. Arcul de cărămizi, tipic multor case toscane, creează mult spațiu și leagă în mod armonios interiorul casei cu grădina terasată. Casa are două dormitoare, o baie și o bucătărie foarte bine dotată.

De la €850/săptămână

Cere ofertă specifică

Casa Ada – 4 oaspeți

Ada a crescut în această casă cu alți trei frați. Este casa unde proprietarii au reușit să păstreze cât mai multe elemente arhitectonice originale: tavanele din cărămizi și bârne de lemn, șemineul din piatră și împărțirea camerelor. Culorile pastel cu care au fost zugrăviți pereții dau casei acel sentiment de căldură primitoare. Mobilele vechi din proprietatea familiei au fost restaurate cu grijă și decorează cele două dormitoare și sufrageria. Grădina de 40 de metri pătrați completează casa – este un loc ideal pentru o vacanță în Toscana!

De la €850/săptămână

Cere ofertă specifică

Pentru o vacanță de vis

Podere di Santa Maria – un colț de rai

Mi-a luat ceva timp să scriu despre acest loc superb în Toscana – atunci când ești copleșit de emoții parcă nu știi exact ce să spui astfel încât lumea într-adevăr să te înțeleagă. Am descoperit Podere di Santa Maria aproape din întâmplare, a fost o dragoste la prima vedere și Gianna, tânăra proprietară, a fost încântată de proiectul nostru, de modul în care încercăm să vă împărtășim Toscana autentică, cea pe care o cunosc localnicii.  Podere di Santa Maria se găsește la sud de Siena, la circa jumătate de oră, înconjurată de zona Rezervei Naturale Val di Merse. Grupul de căsuțe…

Citește mai mult în blogul nostru