Villa Faltignano
de la €800/noapte
capacitate maximă: 14 persoane

Villa Faltignano, cu propria ei piscină și grădină, face parte din complexul de vechi case țărănești care se află în jurul Castelului del Trebbio, lângă orășelul Pontassieve, la numai 20 de minute cu mașina de Florența. Pentru oaspeții vilei (un grup de prieteni sau de familii), turul istoric al castelului și degustarea de vinuri din producția domeniilor castelului este oferită de gazde. Veți fi purtați înapoi în timp de poveștile incredibile pe care Alberto (directorul complexului Castello del Trebbio din care fac parte atât Villa Pergola cât și agroturismul) vi le va dezvălui în timpul vizitei.

Situată pe un delușor, Villa Faltignano vă va bucura mai ales cu priveliștea minunată asupra acestui castel medieval din 1184. Lăsați mașina în parcarea privată a vilei, faceți câțiva pași prin grădina și sunteți în fața intrării principale. Vila are un stil tipic toscan, aspectele rustice ale vechii case au fost îmbinate cu măiestrie cu elemente elegante și moderne care asigură comfortul oaspeților în secolul al XXI-lea. La etaj, fiecare dintre cele cinci camere (fie cu pat dublu, fie cu două paturi de o persoană) din Villa Faltignano are propria sa baie. Tocmai pentru că vila este situată în mijlocul naturii, fiecare cameră poartă numele unei flori de câmp – cea mai romantică este desigur camera Fiordaliso (Albăstrea) care are și șemineul vechi de câteva sute de ani. La parter se află o bucătărie mare și foarte bine dotată, sufrageria rustică și un salon.

Villa Faltignano are și o verandă încăpătoare unde, în zilele calde de vară, este nemaipomenit să luați micul dejun, prânzul sau cina. Iar atunci când nu doriți să pregătiți voi o masă, restaurantul Sosta del Gusto lângă castel vă așteaptă pentru o seară de neuitat.  În timpului sejurului, veți putea cunoaște entuziasmul și pasiunea proprietarilor, familia Baj Macario-Casadei, pentru o producție agricolă de foarte mare calitate: de la vinurile din domeniile castelului și din alte două podgorii în Toscana și în Sardinia, până la uleiul extravirgin de măsline și la șofranul atât de delicat. O vacanță de excepție într-un loc unde istoria, tradițiile, arta culinară și ospitalitatea creează o atmosferă aproape magică.

Pentru corespondență: italiană, engleză, germană

Prețuri: Minim 2 nopți € 1.600; 3 nopți € 2.350; 4 nopți € 3.050; 7 nopți € 3.999

Pentru familii
Pentru familii
Produse toscane
Produse toscane
Restaurant
Restaurant
Self-catering
Self-catering
Wi-fi
Wi-fi
Piscină
Piscină
  • Date Format: DD dot MM dot YYYY
  • Date Format: DD dot MM dot YYYY
    Detalii aici. În lipsa acordului tău, nu îți putem trimite oferte și detalii de la structurile selectate.
  • Acest site este protejat de reCAPTCHA și se aplică
    Politica de confidenţialitate și Termenii şi condiţiile Google.
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Poveștile Castelului del Trebbio

Istorie, pasiune și inovație

În 1968, când părinții proprietarei au văzut pentru prima dată Castello del Trebbio, această construcție medievală rămasă aproape intactă de la 1184 era complet dezolantă, rece, neprimitoare și avea câteva hectare de vii în condiții teribile. Însă familia Baj Macario s-a îndrăgostit pe loc de privileștile din jurul castelului, de istoria cutremurătoare a locului și a decis să-l cumpere pentru că părea o investiție bună. Anna Baj Macario își aduce aminte cum mama ei, mult mai tânără decât tatăl ei, reușește să convingă toată familia (sunt cinci frați) să se mute de la Milano aici în Toscana, pe dealurile din acest sătuc,…

Citește mai mult în blogul nostru

Castello del Trebbio: un loc magic

Atunci când veți alege Castello del Trebbio pentru o vacanță în Toscana va trebui să vă hotărâți dacă vreți numai să stați o săptămână întreagă (pentru a explora mai mult din această regiune), dacă preferați numai un sejur scurt de trei-patru nopți sau numai un tur istoric al zonei. Să treceți prin aceste locuri e aproape obligatoriu 🙂 Vechile case din jurul castelului ridicat în 1184 au fost toate restaurate cu o grijă aproape maniacală și sunt acum două vile independente (Pergola și Faltignano) pentru grupuri de prieteni sau familii și șase apartamente într-un complex de agroturism. Chiar dacă veți fi retrași…

Citește mai mult în blogul nostru